Tinklaraštis

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip ir su kuo galąsti peilius?

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip ir su kuo galąsti peilius?

Turbūt sutiksite, kad vienas blogiausių įrankių virtuvėje yra nepagaląstas peilis. Atšipęs, sunkiai pjaunantis įrankis ne tik apsunkina darbus, bet ir lėtina maisto gamybos procesą ir atlikimo kokybę. Todėl, vos pastebėjus suprastėjusią įrankio būklę, svarbu nelaukti ir galandimo veiksmų imtis tuoj pat. Juk visiškai atšipusį peilį pagaląsti bus gerokai sudėtingiau.

Tad naujausia ĮRANGA RESTORANAMS tinklaraščio tema - kaip ir su kuo galąsti peilius!

Kaip ir su kokiu galąstuvu galąsti peilius?

Galąsti peilius rekomenduojama dažnai, nelaukiant, kol jie taps visai neveiksmingi. Tokiu būdu galandimo procesui sugaišite mažiau laiko ir nenukentės Jūsų gamybos kokybė. Šiandien, tiek namų, tiek profesionalioje virtuvėje galime rasti 4 tipų peilių galąstuvus - elektrinius, rankinius, galandimo akmenis ir aštrinimo strypus.

Kaip moderniausius, vietą, laiką, personalo jėgas ir reikmenis tausojantį sprendimą neabejotinai išskiriame elektrinius prietaisus. Tačiau, atsižvelgiant į galandamų peilių skaičių, virtuvės darbo pajėgumus ir finansines galimybes, nereikėtų atmesti ir kokybiškų mechaninių prietaisų pirkimo.

Elektrinis peilių galąstuvas 

Senieji, prieš keletą ir daugiau dešimtmečių naudoti elektriniai galąstuvai, būdavo itin dideli, užimdavo daug vietos virtuvėje bei dirbdami skleisdavo nemalonų triukšmą. Šiandieniniai elektriniai galandimo prietaisai evoliucionavo ir gali būti įvardinami kaip itin modernūs ir kompaktiški virtuvė reikmenys. Šiuose galąstuvuose įtaisyti deimantiniai diskai, kurių pagalba virtuvės darbuotojas peilį gali pagaląsti itin greitai ir paprastai. Lengvas įrenginio naudojimas lemia didelį elektrinių galąstuvų populiarumą. Peilio ašmenis pakanka padėti tarp dviejų diskų, o visą darbą atliks pats prietaisas. Elektrinis galąstuvas puikiai tinka visų tipų peiliams galąsti – plieniniams, titaniniams ir net keraminiams. 

CHEF'S CHOICE - rinkos favoritas

CHEF'S CHOICE galąstuvai - vieni pažangiausių, puikų kainos ir kokybės santykį rinkoje išlaikantys prietaisai. Jų dėka peilius pagaląsite ne tik lengvai ir gretai, bet itin kokybiškai. Jų dėka automatiškai pavyksta išgauti tris pjovimo procesui svarbias ašmenų briaunas. 

Daugiau informacijos apie šiuos galąstuvus ir jų užsakymai - susisiekus su mūsų konsultantu. Kontaktus rasite ČIA

Rankinis peilių galąstuvas 

Rankiniai galąstuvai taip pat palengvina galandimo procesą, tačiau, greičio, kokybės ir įdedamų pastangų prasme, yra gerokai mažiau efektyvūs, nei elektriniai. Pagrindinis rankinių galąstuvų privalumas – mobilumas. Rankiniai galąstuvai būna nedidelio dydžio, jie nereikalauja elektros ar kitų priemonių. Tai suteikia galimybę lengvai galąsti peilį keliauti mėgstantiems virtuvės šefams. Priklausomai nuo rankinio galąstuvo dizaino, gali skirtis ir galandimo kampas. Svarbu nepamiršti, kad galandant peilį tolygiai jį išlaikyti reikia viso galandimo metu. 

Galandimo akmuo

Galandimo akmenys dažniausiai būna sudaryti iš novakulito, aliuminio oksido ir silicio karbido. Pačios populiariausios akmenų rūšys – Arkanso akmuo, Indijos akmuo ir Crystolon akmuo. Arkanso akmuo yra natūralus, tuo metu Indijos ir Crystolon akmenys yra žmogaus sukurti. Arkanso akmuo tinkamas ne tik peilių galandimui, bet ir poliravimui, nes pasižymi glotnia paviršiaus tekstūra. Indijos akmuo tinkamiausias smulkių dalelių aštrinimui, o Crystolon akmuo tinkamesnis lyginti grubesniems paviršiams.

Galandimas akmeniu reikalauja gerokai daugiau įgūdžių, nei pirmieji du pasirinkimai. Tačiau, atsižvelgiant į virtuvės personalo įpročius, tinkamas darbui profesionalioje virtuvėje. Šis galandimo reikmuo išsiskiria savo mobilumu ir ilgaamžiškumu. Taip pat - santykinai maža kaina.  

Aštrinimo strypas

Aštrinimo strypai - tai daugiau namų apyvokos reikmėms naudojami galąstuvai, atliekantys pirminę aštrinimo funkciją. Naudojantis jais, peilio ašmenys yra ne galandami, o tiesinami. Galandant strypu, jį reikėtų atremti į virtuvės darbastalį, o peilį braukti 15–20° kampu. Tai gana primityvus, pigus ir ilgaamžiškas sprendimas, kuris profesionalioje virtuvėje sutinkamas kiek rečiau, nei namuose. 

ĮRANGA RESTORANAMS peilių galąstuvų asortimentą galite rasti ČIA.

Profesionalus peilių galąstuvas iš ĮRANGA RESTORANAMS

Turite daugiau klausimų, susijusių su peilių galandimu ar galąstuvų pasirinkimu? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime ir padėsime išsirinkti Jūsų įstaigos poreikius atitinkančią peilių galandimo įrangą. 

Na, o mūsų technologinio projektavimo partneriai HORECA SERVISAS gali pasirūpinti technologiniu Jūsų įstaigos projektu. Susisiekite! Kontaktus rasite ČIA.