Tinklaraštis

Įranga kebabinėms - kokius prietaisus būtina įsigyti?

Įranga kebabinėms - kokius prietaisus būtina įsigyti?

Kebabų ir panašaus tipo maisto meniu gamyba jau daugelį metų išlieka viena populiariausių maitinimo verslo šakų. Tai lemia santykinai ne daug finansinių bei laiko investicijų reikalaujantis įstaigos įkūrimo procesas bei savo paklausą rinkoje išlaikantys produktai - lavašo ar tortilijos pagrindu pagaminti patiekalai. Tiesa, nors kebabinės įrengimas yra gana paprasta užduotis, tačiau ir čia dažnai neišvengiama klaidų bei bereikalingų išlaidų. Būtent dėl šios priežasties šiandien ĮRANGA RESTORANAMS komanda dalijasi patarimais apie tai, kokia įranga kebabinėms yra pati svarbiausia. Štai 6 prietaisai bei įrenginiai užtikrinsiantys greitą ir sklandų įstaigos darbą.

1) Kebabų kepimo grilis

Bene svarbiausias įrenginys, be kurio negali apsieiti nė viena kebabinė yra kebabų kepimo grilis. Šis įrenginys leidžia tolygiai, greitai ir lengvai paruošti patiekalui skirtą mėsą. Viešojo maitinimo sektoriuje yra išskiriami dviejų tipų kebabų kepimo griliai – dujiniai ir elektriniai. Pastarasis variantas yra kiek populiaresnis dėl patogesnės eksploatacijos, kadangi čia nereikalingas dujų šaltinis. Tiesa, jei prieiga prie dujų jums nėra problema, verta apsvarstyti ir dujinio grilio pasirinkimą - šių grilių eksploatacija yra pigesnė.

Taip pat rinkdamiesi kepimo grilį įvertinkite, kiek vidutiniškai mėsos iškepate arba planuojate iškepti per dieną. Tai padės nuspręsti, kokio dydžio ir našumo įrenginys jums tinkamiausias.

ĮRANGA RESTORANAMS kebabų kepimo grilių asortimentą rasite ČIA.

2) Elektrinis peilis

Kitas kiekvienoje kebabinėje atsidurti turintis įrenginys yra elektrinis peilis. Tai profesionalus prietaisas, kuris užtikrina sklandų, greitą ir tolygų mėsos pjaustymą. Tiesa, rinkoje galite rasti tiek mėgėjiškų, tiek profesionaliai virtuvei pritaikytų įrenginių. Jei įstaigoje tikimąsi didesnių klientų srautų, vienareikšmiškai reikėtų pasirinkti profesionalų peilį. Kitu atveju, viduryje darbo dienos dėl per didelio intensyvumo galite likti su nebeveikiančiu įrenginiu.

ĮRANGA RESTORANAMS elektrinių peilių asortimentą rasite ČIA.

3) Kontaktinis grilis

Norėdami klientams patiekti norimos temperatūros ir traškumo patiekalą, be kontaktinio grilio neišsiversite. Renkantis įrenginį itin svarbu įvertinti klientų srautus ir išsirinkti tinkamiausio dydžio prietaisą. Per mažas įrenginys stabdys darbo procesus, o per didelis sunaudos daugiau energijos. Atitinkamai, atkreipkite dėmesį ir į grilio plokštumos paviršius. Jie gali būti lygūs, rifliuoti (su groveliais) arba maišyti – viena pusė lygi, kitą rifliuota. Gaminant kebabus dažniausiai naudojamas grilis su rifliuotu paviršiumi, kuris patiekalui suteikia ir vizualinį grilio efektą.

ĮRANGA RESTORANAMS kontaktinių grilių asortimentą rasite ČIA.

4) Gruzdintuvė

Siekiant užtikrinti platesnį greitai pagaminamų patiekalų asortimentą, kebabinių tipo įstaigose sunku dirbti be profesionalios gruzdintuvės. Šio įrenginio pagalba klientams galėsite tiekti ne tik gruzdintas bulvytes, bet ir iš anksto paruoštus užkandžius bei kepimo reikalaujančius patiekalus.

Rinkoje šiandien išskiriamos dujinės ir elektrinės gruzdintuves. Jas rekomenduojame rinktis vadovaujantis panašiais kriterijais, kaip ir renkantis kebabų kepimo grilius. Taip pat raginame nepamiršti įvertinti iš kokios medžiagos pagamintas įrenginys. ĮRANGA RESTORANAMS asortimente rasite iš nerūdijančio bei chromuoto plieno pagamintus prietaisus. Ši medžiaga užtikrins atsparumą aplinkos poveikiui, kokybiškumą bei ilgaamžiškumą. 

ĮRANGA RESTORANAMS gruzdintuvių asortimentą rasite ČIA.

5) Nerūdijančio plieno šaldytuvai

Žinoma, jokia profesionali maitinimo įstaiga negali apsieiti be šaldytuvo. ĮRANGA RESTORANAMS komanda rekomenduoja rinktis nerūdijančio plieno šaldytuvus. Tai specialiai komercinei veiklai pritaikyti įrenginiai, kurie ne tik leidžia ilgiau išlaikyti šviežią maistą ir užkerta kelią bakterijų atsiradimui, bet kartu yra ilgaamžiai ir lengvai valomi.

ĮRANGA RESTORANAMS nerūdijančio plieno šaldytuvų asortimentą rasite ČIA.

6) Nerūdijančio plieno stalai

Galvojant apie kebabinės įranga, dar vienas itin svarbus elementas yra paviršiai ant kurių gaminamas maistas. Kaip tinkamiausią pasirinkimą ĮRANGA RESTORANAMS komanda išskiria nerūdijančio plieno darbastalius. Jie padeda užtikrinti higienišką maisto gamybą, kadangi ši medžiaga yra atsparesnė bakterijoms, lengviau valoma ir dezinfekuojama.

ĮRANGA RESTORANAMS nerūdijančio plieno stalų asortimentą rasite ČIA.

Įranga kebabinėms iš ĮRANGA RESTORNAMS asortimento

Turite klausimų, susijusių su įranga kebabinėms? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime išskirtinai jūsų poreikius atitinkančius gamybinius sprendimus.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: