Tinklaraštis

Įranga greito maisto restoranams – kaip išsirinkti svarbiausius prietaisus?

Įranga greito maisto restoranams – kaip išsirinkti svarbiausius prietaisus?

Kaip ir nurodo maitinimo įstaigų pavadinimas, svarbiausias greito maisto restoranų tikslas – maistą patiekti kuo greičiau. Dėl šios priežasties tokio tipo maitinimo įstaigose itin svarbu išsirinkti įrangą, kuri užtikrintų efektyvųir kokybišką darbą per trumpiausią laiko tarpą. Žinodami, jog naujai atsidarančių greito maisto restoranų savininkus kankina begalė įrangos pasirinkimo klausimų, ĮRANGA RESTORANAMS komanda kviečia susipažinti su svarbiausia įranga greito maisto restoranams.

Įranga – pagal restorano pobūdį

Pirmasis žingsnis renkantis įrangą – jūsų įstaigos specifiką atitinkančių įrenginių pasirinkimas. Nenustebinsime pasakydami, jog picerija neišsivers be picų krosnies, kebabinė - be kebabų grilio, dešrainių restoranas - be dešrelių grilio, o mėsainius gaminanti įstaiga be elektrinio kepimo paviršiaus.

Žemiau ĮRANGA RESTORNAMS komanda pateikia svarbiausius specializuotus įrenginius ir jų atrankos kriterijus.

Picų krosnis

Vienu iš svarbiausių picerijų įrenginių neabejotinai yra laikoma profesionali picų krosnis. Pagrindinis krosnių tarpusavio skirtumas yra veikimo šaltinis. Greito maisto restoranai gali rinktis iš dujomis, elektra ar malkomis veikiančios krosnies. Visų trijų tipų krosnys užtikrina aukštą kepamų produktų kokybę, o įrenginio pasirinkimą turėtų lemti techninės įstaigos galimybės: galimybė kurenti malkomis, elektra ar dujomis. 

Kitas svarbus kriterijus – krosnies dydis. Klasikinės krosnies vienoje dalyje įprastai galima iškepti nuo 4 iki 6 picų. Tad pagal įstaigos pajėgumus ir klientų srautus apskaičiuokite, reikiamą įrenginio dydį.

ĮRANGA RESTORANAMS picų krosnių asortimentą rasite ČIA.

Kebabų kepimo grilis

Populiariausių greito maisto restoranų gretose rikiuojasi kebabinės. O bene svarbiausias šių įstaigų įrenginys yra kebabų kepimo grilis, kuris užtikrina tolygų, greitą ir lengvą mėsos paruošimą. Kaip ir picų krosnys, rinkoje yra išskiriami dujiniai ir elektriniai kebabų kepimo griliai. Tad rinkdamiesi šį įrenginį įvertinkite įstaigos prioritetus, ar jums svarbiau įrenginio eksploatacijos kaštais, ar įrenginio mobilumas.  

ĮRANGA RESTORANAMS kebabų kepimo grilių asortimentą rasite ČIA.

Dešrelių grilis

Prieš kelis metus vien degalinių užkandžiu buvę dešrainiai, pastaraisiais metais tampa vis populiaresni. Kaip vienas svarbiausių įrenginių šio tipo užkandinėse yra išskiriamas dešrelių grilis, užtikrinantis, jog dešrelės visą dieną išliks šiltos.

Bene svarbiausias kriterijus renkantis grilių yra jo dydis. Dažniausiai rinkoje rasite įrenginius, sudarytus iš 7, 9, 11 arba 14 ritinėlių dešrelėms kaitinti. Įvertinę savo įstaigos klientų srautus galėsite pasirinkti jums tinkamiausio dydžio įrenginį.

ĮRANGA RESTORANAMS dešrelių grilių asortimentą rasite ČIA.

Elektrinis kepimo paviršius

Žinoma, kalbant apie greito maisto restoranus negalima nepaminėti mėsainių užkandinių. Vienu pagrindinių šios įstaigos įrenginių yra tapę greitai mėsos paplotėlius iškepantys elektriniai kepimo paviršiai.

ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje rasite lygius, rifliuotus arba dviejų paviršių įrenginius. Rinkdamiesi kepimo paviršių, pirmiausia dėmesį atkreipkite į gaminamų patiekalų pobūdį. Jei gaminate tolygiai iškeptus mėsos paplotėlius, rinkitės lygaus paviršiaus įrenginį, jei mėsai siekiate suteikti grilio grotelių efektą, tuomet jums tiks kepimo paviršius su rifliuota danga.

ĮRANGA RESTORANAMS elektrinių kepimo paviršių asortimentą rasite ČIA.

Universali įranga greito maisto restoranams

Žinoma, ne vienas greito maisto restoranas neišsivers be papildomų įrenginių. Dėl šios priežasties ĮRANGA RESTORANAMS komanda taip pat atrinko universalius prietaisus, būtinus kiekvienai greito maisto užkandinei.

Nerūdijančio plieno šaldytuvai

Be nerūdijančio plieno šaldytuvų negali išsiversti nė viena profesionaliai dirbanti maitinimo įstaiga. Jie ne tik užtikrina visus higienos reikalavimus ir neleidžia daugintis bakterijoms, tačiau kartu yra ilgaamžiai, atsparūs aplinkos veiksniams bei lengvai prižiūrimi ir valomi.

Pagrindiniai kriterijai renkantis šį įrenginį turėtų būti dydis, talpa, lentynų plotis bei energetinė klasė. Taip pat rekomenduojame atkreipti dėmesį ir į papildomas funkcijas – atšildymo funkciją bei „no-frost“ technologiją.

ĮRANGA RESTORANAMS nerūdijančio plieno šaldytuvų asortimentą rasite ČIA.

Ingredientų vitrinos

Lietuvoje vis daugėjant casual fast tipo restoranų, auga ir ingredientų vitrinų poreikis. Tai įrenginiai, kurie padeda ilgesnį laiką išsaugoti šviežius ingredientus. Dėl šios priežasties restoranai gali maistą pateikti ne tik greitai, bet ir pasiūlyti sveikesnes maisto alternatyvas nei įprasta greito maisto restoranuose.

Renkantis ingredientų vitriną reikėtų įvertinti klientų srautus bei gaminamus patiekalus. Šie kriterijai padės nuspręsti kokio dydžio ir kiek GN indų talpinantys įrenginiai labiausiai atitiks jūsų įstaigos poreikius. Taip pat rekomenduojame rinktis vitriną su grūdintu stiklu. Kadangi ši medžiaga pasižymi tvirtumu ir atsparumu smūgiams.

ĮRANGA RESTORANAMS ingredientų vitrinų asortimentą rasite ČIA.

Nerūdijančio plieno stalai

Be abejo, kiekvienoje greito maisto restorano virtuvėje privalo būti stalai, ant kurių personalas galės pjaustyti ingredientus, ruošti maistą. ĮRANGA RESTORANAMS komanda pirmenybę rekomenduoja teikti nerūdijančio plieno stalams, kadangi jie ne tik tvirti, patogūs ir lengvai valomi, tačiau taip pat turi natūralių antibakterinių savybių. 

ĮRANGA RESTORANAMS nerūdijančio plieno stalų asortimentą rasite ČIA.

Kontaktinis grilis

Nepamainomą pagalbą greito maisto restoranuose suteikia kontaktiniai griliai. Naudojant šiuos įrenginius galima tiek pašildyti, tiek iškepti reikiamus patiekalus jų nevartant ir išlaikant maisto sultingumą. Kontaktinius grilius rekomenduojame įsigyti tik sudarius visą restorano meniu. Kadangi aiškus meniu leis lengvai nuspręsti, kokio tipo įrenginiai – lygiu ar rifliuotu paviršiumi – jūsų įstaigai yra tinkamesni.

ĮRANGA RESTORANAMS kontaktinių grilių asortimentą rasite ČIA.

Gruzdintuvė

Dar vienas svarbus įrenginys greito maisto restoranuose yra gruzdintuvė. Šis prietaisas padės pagaminti tiek pagrindinius patiekalus, tiek garnyrą ar užkandžius. 

Renkantis gruzdintuvę, svarbu dėmesį atkreipti į keletą aspektų – dydį ir gruzdinimo dalių skaičių. Dažniausiai rinkoje rasite 4, 6 arba 8 litrų talpos gruzdintuves, kurios gali būti vienos arba dviejų dalių. Pagrindinis kriterijus renkantis šį įrenginį turėtų būti restorano klientų kiekis.

ĮRANGA RESTORANAMS gruzdintuvių asortimentą rasite ČIA.

Įranga greito maisto restoranams iš ĮRANGA RESTORNAMS asortimento

Turite klausimų, susijusių su įranga greito maisto restoranuose? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime išskirtinai jūsų poreikius atitinkančius gamybinius sprendimus.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: