Tinklaraštis

Interviu su MON PARIS įkūrėja: kepyklėlės ir konditerinio cecho įrengimas bei su juo susiję iššūkiai

Interviu su MON PARIS įkūrėja: kepyklėlės ir konditerinio cecho įrengimas bei su juo susiję iššūkiai

Sekantys mūsų Facebook paskyrą jau matėte, kad dalinomės kadrais iš naujai Kauno rajone įruošinėjamos deserinės bei nedidelės apimties konditerinio cecho. Šios naujai kuriamos puikių gardėsių vietos savininkė savo įstaigos projekto rengimą ir įgyvendinimą patikėjo dar žiemą - vos radusi tinkamas patalpas. Dėl šios priežasties, turėjome galimybę dalyvauti visame tikrų tikriausios konditerijos mylėtojos Katežynos svajonės įgyvendinimo procese.

Žavimės tokios užsispyrusiomis, tikslo siekiančiomis ir savo svajonių nepaleidžiančiomis maisto, gastronomijos ir konditerijos mylėtojomis ir tikime, kad tai visų geriausia motyvacija tiems, kurie savo svajonės įgyvendinimo veiksmų dar nepradėjo. Tad savo klientės paprašėme pasidalinti patirtimi apie tai, kaip jai klostėsi asmeninės kepyklėlės ir konditerinio cecho įrengimas.


Kepyklėlės ir konditerinio cecho įrengimas: pradžia ir iššūkiai


Kviečiame pasisemti idėjų ir įkvėpimo iš jau visai tuo startuosiančios jaukios kepyklėlės-desertinės Raudondvaryje savininkės ir įkūrėjos Katežynos.

ĮRANGA RESTORANAMS (Į. R.): Kaip gimė desertinės įkūrimo idėja?

KATEŽYNA: Viskas, manau, prasidėjo dar vaikystėje. Augau matydama kaip mano mylima promočiutė ir teta gamina įvairiausius skanumynus, saldumynus. Žavėjausi jų darbais ir sugebėjimais.

Tada dar nesupratau, kad konditerija yra ir mano pašaukimas. Žiūrėjau į tai kaip į pomėgį, nieko rimto. Nors visada labiausiai mėgau ir vertinau naminius desertus, rankų darbo saldumynus - tai priminė vaikystę. Būtent dėl šios priežasties vis dažniau ir dažniau lepindavau savo šeimą, vaikus ir draugus pačios gamintais tortais, pyragais, namuose kepta duona.

Na, o tada, kai prieš šešerius metus visa širdimi pasinėriau į stebuklingai nuostabų konditerijos pasaulį, pasijutau iš tikrųjų atradusi SAVE. Nuo tada nebegaliu nebekepti! Pradėjau svajoti apie savo mini kepyklėlę, kurioje galėčiau kepti, kurti, gaminti mėgstamus tortus, desertus ir juos pasiūlyti platesnei auditorijai

Į. R.: Kiek laiko praėjo nuo idėjos užsimezgimo iki įgyvendinimo? 

KATEŽYNA: Nuo įdėjos gimimo iki jos įgyvendinimo praėjo du metai. Daugiausia laiko reikėjo ir sudėtingiausia buvo surasti patalpas. Labai norėjosi, kad jos būtų Raudondvaryje. Netikėtai pasisėkė išsinuomoti seniai nenaudojamą rūsį. Pradžioje patalpų vaizdas buvo tikrai baisus, bet tai neišgąsdino ir nesukėlė net mažiausios dvejonės sustoti. 

Į. R.: Kokie desertinės įgyvendinimo etapai buvo sudėtingiausi? Kas pareikalavo daugiausiai strateginio mąstymo ir skaičiavimo?

KATEŽYNA: Netrukus džiaugsmą pagaliau radus patalpas, pakeitė nežinomybė ir milijonai klausimų. Nuo kuo pradėti darbus? Kaip teisingai ir gerai visą suprojektutoti? Kur kreiptis? Tos kelios savaitės nežinomybės ir buvo sudėtingiausios. Tada radome įmonę ĮRANGA RESTORANAMS, kuri padėjo nuo pat pirmųjų dienų: nuo projektų parengimo iki profesionalios, kokybiškos įrangos pristatymo. Nuoširdžiausia padėka visai komandai - tikriems savo srities profesionalams! Linkių didžiausios sėkmės!

Pradėjus bendrauti su ĮRANGA RESTORANAMS direktoriumi Andriumi ir projektavimo įmonės PATOGUS VERSLAS direktore Gabriele, gavome daug neįkainojamų patarimų ir konsultacijų.  Tai leido be streso, lengvai ir sklandžiai dirbti kitus darbus.  

Į. R.: Kokio tipo desertus gaminsite? Ar lauksite ir pasmaližiauti norinčio lankytojo, ir desertų užsakymų šventėms?

KATEŽYNA: Labai mėgstu ir žaviuosi prancūziška konditerija, jos skonių subtilumu ir tobulu paprastumu. Prancūzija, Paryžius, gatvės pilnos kepyklėlių kvepiančių šviežiai keptais kruasanais.. Taip gimė kepyklėlės pavadinimas - MON PARIS arba MANO PARYŽIUS.

MON PARIS kepyklėlėje Didžiojoje g. 1-4, Raudondvaryje, Kauno rajone lauksime visų, norinčių pasmaližiauti, išgerti skanios kavos puodelį ir nors akimirkai nusikelti į paryžietišką kavinukę. Gaminsime ir kepsime kruasanus, bagetes, eklerus, macaronsus, tartaletės, kanelės, ivairiausio skonio bandeles, pyragus, tortus ir dar daug, daug visko!

Turėsime  sveikų ir skanių gaminių is miltų be gliuteno bei veganiškų, natūralių desertų. Gaminsime ir ypatingoms šventėms - tortus bei desertus. Paruošime visą saldų stalą pagal individualius užsakymus. Galėsime pasiūlyti ir vieno kąsnio užkandžius įvairioms šventėms. 


Į. R.: Kada planuojate atidarymą?

KATEŽYNA: Tikimės atsidaryti jau rugpjūčio viduryje.

Į. R.: Be kokios įrangos ir prietaisų neįsivaizduojate savo darbo? Galbūt jau galėtumėte išskirti, kuris iš naujai integruotos įrangos labiausiai palengvino jūsų kasdienines darbo sąlygas?

KATEŽYNA: Svarbiausia yra puiki, nepakeičiama konvekcinė krosnis, kuri pranoko visus mano lūkesčius. Palengvina darbus profesionalios, patogios ir tinkamos talpos maišyklės. Taip pat, neįmanoma būtų dirbti ir be šaldymo vitrinos svečių salėje bei šaldymo įrenginių gamybinėse patalpose. Esu patenkinta visais pagamintais darbo stalais. Ir už tai dar kartą didelis dėkui visam ĮRANGA RESTORANAMS kolektyvui! 

Į. R.: Ko palinkėtumėte dar tik planuojantiems naujos įstaigos įkūrimą? Kam skirti daugiausiai dėmesio? Kokių partnerių patartumėte ieškoti?

KATEŽYNA: Tiems, kas dar tik planuoja steigti savo verslą, rekomenduoju kreiptis į savo darbą išmanančius specialistus - įmonę ĮRANGA RESTORANAMS. Šis kolektyvas visada nuoširdžiai jums patars ir padės. Svarbiausia yra skirti dėmesį kokybiškai, gerai įrangai. O ĮRANGA RESTORANAMS gali pasiūlyti kokybiškus ir geros kainos produktus.

Konditerinio cecho įrengimas su ĮRANGA RESTORANAMS

Desertinės, kepyklos ar konditerinio cecho įrengimas jau seniai sukasi ir Jūsų mintyse? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS! Padėsime surasti patikimus partnerius technologinio projekto parengimui ir sukursime būtent Jūsų įstaigos poreikius atitiksiantį komercinį įrangos pasiūlymą.

Mūsų kontaktus rasite ČIA.

_____________________

Naujausios įrangos apžvalgos