Tinklaraštis

Baro įranga, būtina efektyviam personalo darbui organizuoti

Baro įranga, būtina efektyviam personalo darbui organizuoti

Maitinimo įstaigoje, teisingas baro organizavimas ne mažiau svarbus, nei virtuvės projektavimas. Barmenų darbui ypač svarbus greitis, o siekiant jį pasiekti vienu svarbiausiu veiksnių tampa baro įranga ir patogus jos išdėstymas. Dėl šios priežasties, šį kartą ĮRANGA RESTORANAMS komanda pasakoja apie efektyvumą Jūsų barui pasiekti leisiančius įrenginius.

Baro įranga ir jos išdėstymas

Kiekvienas baras - individualus. Išsiskiriantis savo interjeru, išplanavimu, dydžiu ir specifika. Vis tik, siekiant efektyvaus baro organizavimo, yra keletą universalių taisyklių ir modernių prietaisų, kurie turėtų atsirasti Jūsų bare. 

1) Pobariniai šaldytuvai

Įprastai, tai klientams beveik nematomi, tačiau personalui ypatingai svarbūs įrenginiai. Pavadinimas iliustruoja, jog šio tipo šaldytuvai yra per pus mažesni už įprastus baro šaldytuvus ir dėka to gali būti integruojami po baru. Dauguma modernių pobarinių šaldytuvų turi reguliuojamo aukščio lentynas, suteikiančias galimybę juose laikyti skirtingo dydžio produktus. Plačiausiai rinkoje paplitę vienaduriai ir dviduriai įrenginiai, kurių talpos pasirinkimas priklauso nuo Jūsų įstaigos poreikių ir pajėgumų.

Idealiomis darbo sąlygomis, baro erdvėje gėrimų šaldytuvus barmenai turėtų pasiekti ranka. Tad, priklausomai nuo Jūsų baro dydžio, optimalus jų skaičius gali siekti nuo 2 iki 4, ir daugiau.

Baro šaldytuvų asortimentą rasite ČIA

2) Pobarinės indaplovės

Pagrindinis šių įrenginių išskirtinumas yra tai, jog dėl optimalaus savo dydžio, jos gali būti statomos lankytojų salėje, po baro erdve. Turėdami galimybę nešvarias stiklines, puodelius ar kitus indus plauti ir lengvai pasiekti savo darbo zonoje, Jūsų įstaigos barmenai ir baristos dirbs kur kas greičiau ir efektyviau.

Rinkoje siūlomos dviejų veikimo tipų pobarinės indaplovės. Tai aukšta temperatūra plaunantys, ir gerokai mažiau plovimo priemonių naudojantys prietaisai, bei žemesne temperatūra, tačiau plovimo procese daugiau priemonių naudojantys įrenginiai. Pastarųjų privalumas - mažesni energijos sunaudojimo kaštai. Įprastai vienu metu pobarinėje indaplovėje galima plauti vieną padėklą nešvarių indų. Plovimo trukmė - iki keleto minučių. 

Pobarinių indaplovių asortimentą rasite ČIA.

3) Integruojamos ledo vonios

Ledukai - vienas svarbiausių, trapiausių, o neretai ir daugiausiai vietos užimančių baro ingridientų. Siekiant efektyvaus darbo organizavimo, patogiausias būdas jų laikymui baro zonoje yra integruojamos ledo vonios. Iš nerūdijančio plieno gaminami įrenginiai įmontuojami į baro darbastalį, ir, lyginant su nešiojamais ledo indais, užima ne daug vietos, ilgai išlaiko šaltį ir yra lengvai valomos. 

Projektuojant baro erdvę, ledo vonių skaičių reikėtų derinti prie baro dydžio. Jei bare numatoma viena kokteilių gamybos vieta, o atstumai matuojami keliais žingsniais, pakaks vienos ledo vonios. Jei baro zona gana erdvi, o kokteilių gamyba gali vykti keliose vietose, rekomenduojamas ir atitinkamas skaičius ledo įrenginių.

4) Skysčių surinkimo įrenginiai

Nepageidaujamų skysčių kaupimasis baro erdvėje - neišvengiamas. Tačiau siekiant, jog personalui tai būtų maža problema, Jūs turėtumėte pasirūpinti keletu paprastų, tačiau itin svarbių įrenginių.

Pilstomų gėrimų linija neatsiejama nuo lengvai valomo ir daug vietos neužimančio, iš nerūdijančio plieno pagaminto skysčių nubėgimo padėklo. O greta plautuvės ar stiklinių blizgintuvo rekomenduojama įrengti specialų, iš nerūdijančio plieno pagamintą vandens surinkimo stalą. Šio tipo darbastalis pagelbės užtikrinti nuolatinę švarą ir tvarką lankytojams plika akimi matomoje erdvėje.

5) Smulkieji įrenginiai

Tarp svarbiausiųjų smulkiųjų įrenginių baro zonoje galima išskirti: 

Pasikonsultuoti apie kiekvieno iš jų naudą bei tinkamiausią pasirinkimą Jums, galite susisiekę su mūsų komanda.

Svarbiausių baro reikmenų asortimentą rasite ČIA

Baro įranga Jūsų įstaigoje

Baro įranga ir jos komplektavimas kelia daugiau klausimų? Nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti savo įstaigos prietaisus. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS pasiruošę padėti parengiant ir įgyvendinant detalų Jūsų įstaigos projektą.