Tinklaraštis

6 profesionalioje virtuvėje sutinkamų paviršių priežiūra

6 profesionalioje virtuvėje sutinkamų paviršių priežiūra

Norėdami užtikrinti indų, puodų ir keptuvių ilgaamžiškumą, turime prisiminti, kad skirtingi paviršiai reikalauja skirtingos priežiūros. Nors daugelį medžiagų galime plauti indaplovėje, tačiau svarbu prisiminti, kad yra kelių tipų paviršiai, kurie indaplovėje bus pažeisti vos per keletą plovimų. Dėl šios priežasties ĮRANGA RESTORANAMS komanda primena, kad paviršių priežiūra yra viena svarbiausių virtuvės švaros ir tvarkos temų. 

Paviršių priežiūra profesionalioje virtuvėje

Kviečiame prisiminti ir kasdien taikyti kiekvieno iš šių šešių, dažniausiai virtuvėje sutinkamų paviršių priežiūros taisykles.

1) Porcelianas

Jei šio tipo indus plaunate rankomis, venkite šiurkščių kempinių. Tačiau porcelianą saugu plauti ir indaplovėje. Svarbu atkreipti dėmesį į indaplovėje naudojamus ploviklius. Profesionalių ploviklių aprašymo lapelyje dažniausiai nurodoma, ar jie tinkami plauti porceliano gaminiams. Daugiausiai žalos porceliano indams padaroma dedant arba išimant juos iš indaplovės. Norint išvengti indų pažeidimo, užtikrinkite, kad indaplovės krepšyje indai tarpusavyje nesiliestų.

Šalindami maisto likučius nuo porcelianinių indų, nenaudokite metalinių įrankių - jie subraižo ir pažeidžia porcelianinių indų paviršių. Šiai užduočiai atlikti naudokite plastikinius gremžtukus, kurių pagalba nesunkiai pašalinsite visas liekanas, o indai išliks saugūs. Galiausiai, porcelianinių indų niekada neplaukite kartu su metaliniais indais arba stalo įrankiais. 

ĮRANGA RESTORANAMS esantys BONNA porcelianiniai indai padengti tvirta glazūra. Šios glazūros dėka indus galėsite plauti visų tipų indaplovėse.

2) Melaninas

Melaninas yra stiprus plastikas, išsiskiriantis dideliu atsparumu įbrėžimams ir dūžiams. Tinkamai prižiūrimas melaninas gali būti puikus pakaitalas keramikiniams indams. Valydami melanino indų paviršius, pirmiausia pašalinkite maisto likučius plastikine arba gumine mentele. Plaudami šio tipo indus nenaudokite šiurkščių kempinėlių - tai gali juos pažeisti.

Šiuos indus galima plauti indaplovėje, tačiau reikia nepamiršti, kad melanino indų negalima dėti į mikrobangų krosnelę, orkaitę ar kitaip juose šildyti maistą. Šildomas melaninas išskiria nuodingus garus.

ĮRANGA RESTORANAMS melanino indų asortimentą galite rasti ČIA.

3) Stiklas

Jei stiklinius indus plaunate indaplovėje būtinai naudokite indaplovės krepšį - tai padės išvengti indų dūžių bei įbrėžimų. Saugi plovimo temperatūra stikliniams indams yra iki 60°C. Itin plono stiklo gaminiai aukštesnėje tempertūroje gali skilti. Vistik grūdinto, storesnio stiklo gaminiams skilimo rizika - minimali. Taip pat rinkitės stiklui skirtus valiklius, kurie neturi stiprių šarminių savybių, nes tokio tipo valikliai gali pažeisti stiklo paviršių. 

4) Nerūdijantis plienas

Nerūdijančio plieno indus galima plauti indaplovėje, tačiau nepatartina jų valyti naudojant plieno vilną arba metalinius šepetėlius. Tokiu būdu galima pažeisti plieno paviršių. Tokio tipo indams valyti tinkamiausios mikropluošto šluostės. Reikėtų nepamiršti, kad nerūdijančio plieno apsauginę plėvelę ardo chloridai, esantys vandenyje, maiste, druskoje, tačiau daugiausiai neigiamos įtakos tam daro įvairūs cheminiai valikliai. Todėl atsargiai rinkitės tik nerūdijančiam plienu skirtus valiklius, savyje neturinčius chloridų.

Jei ant nerūdijančių plieno indų pastebėjote rūdis, kuo greičiau stenkitės jas pašalinti. Rūdis valykite kempinėle, kuri nepalieka įbrėžimų. Nuvalius rūdis tokio tipo kempinėle, naudokite rūdžių šalinimo pastą, galutinai panaikinančią atsiradusios rūdies žymą. 

5) Medis

Medinių indų ir reikmenų negalima plauti indaplovėje. Taip pat - palikti jų ilgesniam laikui vandenyje. Priešingu atveju, mediena išbrinks ir pradės skilinėti. Tiesa, mediniams indams ir įrankiams labai svarbu plovimo greitis. Idealu, jei maisto likučius nuo jų pašalinate iškart. Tokiu būdu užkertate kelia maistinei spalvai, skoniui ir kvapui įsigerti į medžio paviršių. Labai svarbu leisti mediniams indams išdžiūti - tik visiškai išdžiūvus medžiui, indus galite dėti į jų laikymo vietą. 

6) Ketus

Dėka galimybės išlaikyti aukštą temperatūrą, ketaus indai naudojami maistą klientui patiekiant tiesiai iš orkaitės. Nepaisant stiprių sienelių, tokio tipo reikmenų negalima plauti indaplovėse - tai pakenktų jų paviršiui. Taip pat nepamirškite, kad ketaus indai gali pradėti rūdyti, jei jie nebus nusausinti iškart juos išplovus. Galiausiai, sausų ketaus indų vidų, rekomenduojama lengvai padengti aliejumi. Tokiu būdu medžiaga ilgiau bus tinkama naudoti. 

Įrangos ir paviršių priežiūra su ĮRANGA RESTORANAMS

Turite daugiau klausimų, susijusių su įrangos ar paviršių priežiūra? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus Jūsų klausimus ir padėsime išsirinkti labiausiai Jūsų poreikius atitinkančius produktus. 

Na, o mūsų technologinio projektavimo HORECA SERVISAS specialistai Jums gali suteikti ne tik konsultacijas, bet ir padėti įgyvendinti Jūsų virtuvės projektą.

Mūsų kontaktus rasite ČIA.