Puodai


Puodai

Tinkamai parinkti puodai padės užtikrinti efektyvų Jūsų restorano  darbą ir norimą išgauti patiekalų skonį. Šiuo metu populiariausi yra nerūdijančio plieno, aliuminio bei ketaus puodai. Renkantis puodą svarbu įvertinti įrangą, kurioje naudosite naujuosius puodus, įstaigos meniu bei puodų priežiūros galimybes.

Nerūdijančio plieno puodai

Šie puodai yra patys populiariausi ir šiuo metu užima didžiausią rinkos dalį. Nerūdijantis plienas būna kelių rūšių. Dažniausiai puodai žymimi 304 (18/8) arba 316 (18/10). Šie ženklai reiškia, kad lydinyje yra 18 proc. chromo ir 8 proc. nikelio, arba 18 proc. chromo ir 10 proc. nikelio. Kuo lydinyje daugiau nikelio, tuo puodas bus atsparesnis korozijai. Tačiau per didelis kiekis nikelio gali būti žalingas sveikatai.

Nerūdijančio plieno puodai pasižymi puikia išvaizda, lengva priežiūra bei patvarumu. Šio tipo puodai atsparūs įbrėžimams. Tačiau šie puodai nėra geri šilumos laidininkai. Dėl šios priežasties, patartina rinktis puodą, kurio dugną sudaro ne tik nerūdijantis plienas, bet jo sudėtyje yra aliuminio arba vario, taip bus užtikrintas kokybiškas šilumos perdavimas. 

Aliuminio puodai

Nors prieš kelis metus aliuminio puodai dominavo rinkoje, tačiau šiuo metu maitinimo įstaigos juos renkasi vis rečiau. Šie puodai lengvi ir nebrangūs, taip pat jie greitai įkaista ir atvėsta, todėl tinkami naudoti įstaigose, kur maistas greitai pagaminamas ir patiekiamas.

Visgi, reikėtų nepamirši, kad greitai įkaistantis puodas gali sukelti nelaimingų atsitikimų. Todėl keliant puodą visuomet būtina dėvėti nuo karščio apsaugančias pirštines. Taip pat šiems puodams turi būti skiriama išskirtinė priežiūra, kadangi pažeidus ant puodo esančią apsauginę oksido plėvelę, į maistą gali patekti aliuminio, kuris gali būti įvairių susirgimų priežastis.

Ketaus puodai

Kurį laiką ketaus puodai buvo primiršti, tačiau iš šios medžiagos pagaminti virtuvės reikmenys vėl grįžta į madą. Šio tipo puodai pasižymi ilgaamžiškumu, prie jų dangos nelimpa maistas, todėl jie lengvai valomi. Ketaus puodai taip pat puikiai paskirsto ir išlaiko šilumą. Jie yra tobuli maisto gamybai ant grilio.

Vis dėlto, šie puodai turi ir minusių – jie yra sunkūs ir lėta įšyla. Dėl šių priežasčių nėra tinkami greitą maistą gaminančioms įstaigoms.

Profesionalūs puodai Jūsų virtuvėje

Nesate tikri, kurie puodai tinkamiausi Jūsų virtuvei? Nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS specialistais! Patarsime ir padėsime išsirinkti tinkamiausius profesionalius produktus.

Mūsų kontaktus rasite ČIA.